top of page

Student Group

Public·298 members
ElenaKis1974 Kastrova
ElenaKis1974 Kastrova

Procesul Verbal De Receptie A Lucrarilor


Procesul Verbal De Receptie A Lucrarilor ---> https://urlin.us/2ts22x

Atenție! Înainte de semnarea procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor, trebuie să achiți integral sumele datorate către I.S.C. (cota de 0,5% din valoarea lucrărilor autorizate), conform art. 43 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții. I.S.C. va emite apoi o adeverință de efectuare a acestor plăți.


Este deosebit de importantă încheierea corectă a oricărui proces verbal de recepție a lucrării, cu respectarea tuturor normelor aplicabile. Conform art. 34 din Regulamentul privind recepția construcțiilor, procesul-verbal poate fi anulat de o instanță competentă dacă este încheiat cu încălcarea unei prevederi legale.


Regulamentul privind recepția construcțiilor conține mai multe tipuri de procese verbale de recepție: parțială, la terminarea lucrărilor, de suspendare a procesului de recepție și de recepție finală. Bineînțeles, ca să le folosești corect trebuie să cunoști diferențele dintre ele: spre exemplu, când folosești un proces verbal de recepție la terminarea lucrărilor și când este nevoie de un proces verbal de recepție finală.


Buna ziua,Avem probleme la intabulat casa si garaj intrucat garajul nu este efectuat ca in proiect. Autorizatia a fost emisa pe casa si garaj. Proiectul casei este realizat intocmai insa in garaj am impartit o parte din el si am facut 1 camera jos si una sus. In proiect era doar o hala mare pentru garaj. Acum tot asa este cu exceptia camerei de la parter si de la etaj. Mentionez ca aceaisi firma a efectuat si casa si garajul si normele metodologice din domeniul constructiilor au fost respectata. Acum insa proiectantul nu doreste sa ne semneze procesul verbal si nici la primarie nu ne accepta asa. Ce putem face


Cnstructorul a depus la primarie un proces verbal de receptie al casei (fara a fi facuta receptia casei , nici macar cea partiala),doar cu semnatura lui si a beneficiarului.,casa nefiind conforma cu proiectul .Unde ma pot adresa pt a se verifica legalitatea acestui actReprezentantii primariei spun ca nu e treaba lor.Multumesc .


Aurelian,ești la mâna primarului.Cea mai mică amendă e 50.000 lei,adică cam 11.000 de euro.Am pățit eu,asa e legea facută.1.ai grija cu cine votezi data viitoare;2.nu dispera,mai ai o sansa ca procesul verbal de amendă să aibă o greșeală si-l ataci în instanță,dacă e un judecător bun la suflet scapi.Grajdul l-ai facut cu autorizație sau fărăDacă e fără,așteaptă 3 ani și ti-l legalizarea gratis si fara amendă. Dacă e cu autorizație si trec 6 luni de când te-au descoperit ( tu să ai martori) la fel nu te mai pot amenda.Sunt m multe posibilități dar nici tu nu dai multe detalii.Eu am trecut prin asta si stiu cum e.O săptămână n-am dormit decât o oră din 24.Baftă.


Noile formulare pentru procese-verbale de recepție nu prevăd poziție pentru semnătura secretarului comisiei recepției. Unii se miră de acest lucru, probabil deoarece sunt obișnuiți ca acesta să semneze la efectuarea recepției. Însă nici în vechiul regulament al recepției nu era stipulat ca dirigintele de șantier să semneze pe procesul-verbal de recepție.


HG 343 din 2017 publicată în MO nr. 406 din 30 mai 2017 ocolește cumva acest aspect. Din acest motiv prima reacție este firească: secretarul comisiei nu trebuie să semneze pe procesul-verbal de recepție. Dar dacă acesta nu semnează, afectează cu ceva efectuarea recepției Să vedem ipotezele prezentate de HG 343/2017 și să urmărim logic informațiile pe care le avem.


Receptia lucrarilor reprezinta procesul prin care se certifica finalizarea lucrarilor pentru realizarea unei constructii. Receptia lucrarilor se finalizeaza prin procesul verbal de receptie, document in baza caruia constructia poate fi data in folosinta. Fara acest proces verbal acceptat si semnat de toti cei implicati in realizarea si verificarea lucrarilor , constructiile nu pot fi date in exploatare.


Legislatia actualizata in vigoare prevede si receptia partiala a lucrarilor, prin care se atesta stadiul fizic al constructiei, in scopul inscrierii dreptului de proprieta
About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

 • Sam Jones
  Sam Jones
 • Athelstan Archibald
  Athelstan Archibald
 • Axxverse Immigration
  Axxverse Immigration
 • khoa nguyen
  khoa nguyen
bottom of page